Roan van de Moosdijk van het ASTES4-TESAR Yamaha team is in de finale van de Dutch Masters of Motocross 250 op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde op een zevende plaats geeindigd.

De crosser uit Eindhoven liet het hele weekend een goede snelheid zien, wat hem in de manches een zesde en een achtste plaats opleverde.

Roan begon overtuigend aan het weekend door op zaterdagochtend de snelste tijd op de klok te zetten. Hiermee gaf hij zijn visitekaartje af en liet zien dat hij de snelheid heeft om met de voorste rijders mee te strijden. Helaas pakte de door WVH Gevelprojecten ondersteunde rijder in de kwalificatieheat een slechte start waardoor hij pas op een vijftiende plaats uit de eerste ronde kwam. Met een goed ritme kwam hij nog ver terug naar voren. In de slotfase ging hij nog in de aanval op de vierde man maar helaas mislukte zijn inhaalpoging in de laatste bocht waardoor hij genoegen moest nemen met een vijfde plaats.

In de eerste manche op zondag pakte Roan een iets betere start en kwam op een tiende plaats uit de eerste ronde. Omdat het circuit erg snel was, had de crosser uit Eindhoven het moeilijk om rijders te passeren. Toch wist hij zich op te werken naar een zesde plaats en begon iets in te lopen op Thomas Covington. Helaas kreeg hij het gat net niet helemaal gedicht waardoor hij op een zesde plaats over de finish kwam.

Ook in de tweede manche kwam van de Moosdijk rond de tiende plaats uit de start. Door het vele sproeien was de baan erg glad en gevaarlijk in de bossen. Daarom besloot Roan om de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit te rijden, wat hem een achtste plaats opleverde.

In het dagklassement eindigde de door Colle ondersteunde rijder op een zevende plaats en in de eindstand van de Dutch Masters of Motocross 250 is hij op een zesde plaats geeindigd. De volgende grote wedstrijd voor Roan is de EMX250 wedstrijd in het Belgische Lommel op 4 en 5 november. Roan wil Hendrik Bruggen Tweewielers bedanken voor alle hulp die hij het afgelopen weekend heeft geboden.

Daguitslag Dutch Masters 250 Lichtenvoorde:
1 Calvin Vlaanderen 47 Pnt
2 Anthony Rodriquez 39 Pnt
3 Jago Geerts 38 Pnt
4 Kevin Horgmo 38 Pnt
5 Adam Sterry 29 Pnt
7 Roan van de Moosdijk 28 Pnt

Menu